Strandwandelingen in Science Fiction

door Acapulco Jones
ISBN 9789461933423
€ 13.95 online bestellen bij mijnbestseller.nl 
Epub € 8,07 

Wie in Scheveningen een strandwandeling maakt ontkomt niet aan de vraag hoe strand en badplaats eruit zouden zien in een verre toekomst wanneer technologie, beschaving en goede smaak tot ontwikkeling zijn gekomen. Op deze manier raakt de wandelaar onherroepelijk in de ban van Science Fiction. Wanneer de spanning tussen droom en werkelijkheid voor sommigen te groot wordt schrijven zij hun impressies op. Hier is een oogst aan korte verhalen.

Drie verhalen zijn af en staan op zich. Elf zijn halfwas. Er wordt beschreven hoe de verhalen ontstaan. Het boek roept de sfeer op van SF verhalenwedstrijden, conventies, workshops, leesrapporten, alsmede de discussies uiteindelijk aan de bar van het café.

Er bestaat een scheiding tussen liefhebbers van hardcore SF en degenen die willen dat SF tot de literatuur gaat behoren. De kunst van het schrijven is echter ook de kunst van het weglaten. In deze verhalen worden de psychologismen weggelaten die een lezer van "echte" literatuur meestal in verwarring achterlaten.

Thomas Cool is econometrist en leraar wiskunde. Hij schrijft SF als Acapulco Jones. Zie ook zijn boek Earth. Cuckoo in the Phoenix Nest. Zie http://thomascool.eu.
 
 

Lees pag 1 t/m 6 met de inhoudsopgave en voorwoord
pag 113-114 met Hardcore versus psychologisme
pag 125-128 met het nawoord

Terug naar de home page.