Zie vorig email omtrent de bijeenkomst Jos de Beus          Zie nog meer verdwaalde hoogleraren

 
 
Date: Mon, 08 Apr 2013
To: Arjo Klamer en Philip van Praag
From: Thomas Cool / Thomas Colignatus 
Subject: Update t.a.v. economsche crisis en de bijeenkomst Jos de Beus
Cc: Harmen Verbruggen, Ruud Koole, Menno Hurenkmap, Rene Cuperus, Ben van Velthoven
Bcc: Felix Rottenberg
 

Beste Arjo, beste dr. Philip van Praag,

Hier heb ik een artikel geplaatst dat uitlegt dat de euro als een gouden standaard werkt en zo stagnatie in de hand werkt, en wat daaraan gedaan zou kunnen worden, m.n. een aanpassing van de Trias Politica naar een Tessera Politica, zodat landen geen soevereiniteit hoeven over te dragen:

http://mpra.ub.uni-muenchen.de/45759/

Het blad "Voting Matters" heeft een tekst van me geplaatst, met kort iets t.a.v. het Theorema van Arrow. Zoals ik vorige keer schreef: de editor is Nic Tideman van Virginia Tech:

http://www.votingmatters.org.uk/ISSUE30/I30P4.pdf

Hier nog iets over wat wiskundigen over mijn werk zouden willen weten:
http://thomascool.eu/Papers/Math/2013-03-26-WAMMWTKAMW.pdf

Ik heb in de Koninklijke Bibliotheek het proefschrift van Jos de Beus bekeken en vastgesteld dat hij het Theorema van Arrow inderdaad niet begreep.

Ik doe nu kopie aan Ben van Velthoven, die co-auteur is van het boek van Hans van den Doel waarin het Theorema ook verkeerd wordt gepresenteerd, zie mijn boek "De ontketende kiezer" (2003). 

Mijn vorige email aan jullie staat hier, en mevr. Van den Doel - Blok heeft toestemming gegeven een afbeelding op te nemen van het schilderij van Hans van den Doel met daarop Tinbergen, Hennipman, Sen en Hueting:

http://thomascool.eu/Thomas/Nederlands/TPnCPB/Brieven/2013-03-22-BijeenkomstJosDeBeus.html

Nu ik erop terugkijk vind ik het andermaal schrijnend hoe het werk van Hueting door Verbruggen mishandeld wordt. Het gaat nota bene om de ecologische crisis !

Ik heb van jullie nog geen antwoord gehad op het email. De bijeenkomst van 21 maart had natuurlijk een grote emotionele lading, en ik kan me voorstellen dat jullie tijd nodig hadden. Mijn email van 22 maart heeft natuurlijk ook zo'n lading. Bij Jos de Beus had ik nog de hoop dat de economische crisis bij hem ertoe zou leiden dat hij met mij dieper in gesprek zou komen over de lijn Tinbergen - Van den Doel, waardoor hij ook de misvattingen van Hayek, Arrow, Sen en Buchanan zou gaan zien. Buchanan wilde begrotingsevenwicht, zoals nu ook Duitsland met de Schuldenbremse, maar zo'n begroting heeft weinig betekenis wanneer de politici toch de cijfers kunnen manipuleren. De juiste aanpak is een Economisch Hof op wetenschappelijke basis, en dan krijg je vrijheid. Maar Jos is er helaas niet meer. Dus anderen moeten zijn rol van open geest overnemen.

Ik hoop dat jullie spoedig reageren. De crisis dendert voort, de wereld krijgt door de censuur van de wetenschap door de directie van het CPB niet de juiste informatie, en aan wetenschappers buiten het CPB is het de taak om de belangrijke vragen over het voetlicht te brengen zodat het parlement inzien [inziet] dat men moet onderzoeken en ingrijpen.

Met beste groet,

Thomas Cool / Thomas Colignatus
http://econpapers.hhs.se/RAS/pco170.htm
http://boycottholland.wordpress.com/about/