Festival van
Ongehoorde Ideeën

Juni 2012, ISBN 9789461933072
pdf
Uitgever mijnbestseller.nl € 14.95 (218 paginas)
Epub € 9.95
Persbericht

Wie de economische crisis wil oplossen moet de censuur van de wetenschap bij het Centraal Planbureau wegnemen. Thomas Cool zag zijn werk daar vanaf 1990 tegengehouden. Dit boek bundelt zijn columns op Frontaal Naakt, Joop.nl en BeterOnderwijsNederland.

Relation to the World Crisis 2007+

Achterflap

Alle Nederlanders opsluiten in isoleercellen en dan maar laten kletsen: geeft dat vrijheid van meningsuiting? Het geeft veel rust maar niet de vrijheid die we zoeken. De wettelijke bescherming is er niet alleen opdat een mening gehoord kán worden maar vooral opdat dit niet zonder gevolgen blijft. Vrijheid van meningsuiting betekent dus óók dat er een verplichting tot luisteren ontstaat. Je hoeft iemand niet meteen gelijk te geven maar je moet wel op de argumenten ingaan. Nederlanders snappen dat niet zo goed.

We kunnen dit beter gaan begrijpen door deze bundel columns te lezen. Naar de ideeën in deze columns wordt niet geluisterd. De columns stonden op de websites Frontaal Naakt, Joop.nl en Beter Onderwijs Nederland (BON). Door de columns nu bij elkaar te zien komt de boodschap misschien wel over. 

Het boek biedt een aanpak voor werkloosheid en euro met behoud van soevereiniteit. De auteur adviseert tot een boycot van Nederland tot de censuur van de wetenschap door de directie van het Centraal Planbureau is opgeheven.

Thomas Cool is econometrist en leraar wiskunde. Hij gebruikt de naam Colignatus voor zijn wetenschappelijk werk. 

Over de auteur

Thomas Cool is econometrist en oud-medewerker van het Centraal Planbureau 1982-1991. Hij adviseert tot een parlementaire enquête naar de massale werkloosheid en de rol daarbij van het Centraal Planbureau

http://boycottholland.wordpress.com

homepage

webpagina over de economische crisis

Van dezelfde auteur


 • Democratie & Staathuishoudkunde
 • Een kind wil aardige en geen gemene getallen
 • Laat D66 zich opheffen

 •  

   
   
   

  Bekijk ook het boek van Lucas Kroondijk die zich schaart achter het advies tot een boycot van Nederland:

  Zonder Professoren